LANDSBY TUR I ALANYA

EN HELDAGS TUR
35

Beskrivelsen

Landsbytur i Alanya
Ønsker du å bli kjent i Alanya, så er dette en tur for deg. Landsbytur i Alanya er en flott mulighet til å bli kjent i Alanya området.

Tur programmet;
Turen starter kl.09:00 og vi kjører rett opp til restauranten hvor vi starter med en tyrkisk frokost. Deretter kjører vi med bussen lenger opp mot Taurus fjellene.

Første besøk blir til landsbyen, Mahmutseydi , som ligger ca. 25 km unna fra sentrum. Landsbyen er godt kjent av lokal befolkningen i Alanya og har en spennende historisk bakgrunn. Sultanen Alaadin keykubat pleide bo i denne landsby om høsten og vinteren når det var for kaldt i hovedstaden Konya.
Vi kommer til å besøke den gamle, historiske moskeen (1252) og et gammelt tyrkiske lokal hus.Han som tar vare på huset vil servere oss en slags fjell te (flere forskjellige blader mix te),deretter drar vi til en annen landsby som heter Turktasch eller Rumdasch. Gamle kilder forteller at landsbyen var en Gresk landsby før 1.verdens krig. Etter krigen ble det inngått en utvekslingsavtale mellom Tyrkia og Hellas, og grekerne i landsbyen måtte flytte til Hellas, mens tyrkere i Hellas måtte tilbake til Tyrkia. Derfor pleide folk i Alanya å kalle denne landsbyen som rumdasch(hvor Grekere bodde tidligere).
Vi skal besøke en gamle smed butikk hvor tyrkeren som driver smia lager lommekniver av geithorn. Han vil også vise oss hvordan han gjør det.
Siste landsbyen vi skal besøke heter Turbelinas og her vil vi spise en deilig lunch i en restaurant som ligger i skogen med navnet Park Orman restaurant.

Etter lunch går turen tilbake til Alanya.
Turen passer for alle slags alders grupper og turen koster 35 euro per pers.

Prisen inkluderer transport,norsk talende guide, og frokost, men lunchen er ikke inkludert i prisen. Turen går med min.10 personer

Husk å melde deg på turen her.


Venligst Del
pragma